Vedno več je kraj avtomobilov, vsake toliko časa slišiš le to. Ali ga ukradejo ali pa le toliko da ga uničijo kar je res zelo podlo od ljudi kateri so takšni. Enostavno ne razumem zakaj nekomu uničevati lastnino ali mu jo ukrasti, za katero se je človek trudil, dal svoj denar, vložil svoj trud in delo da si ga je sploh zaslužil, nekdo pa gre in ti ukrade to ali pa samo pač uniči. Res, ali je tako težko pustiti na miru lastnino drugega?! Kaj more tem ljudem delati v glavi, kdo bi vedel.

Ampak bog ne daj, če pa ti njemu kaj narediš potem pa je že katastrofa, njemu pa ne smeš nič narediti, če on lahko tebi naredi vse in še več. Vendar dragi ljudje, dobronameren nasvet, ko kupujete avto bodisi starejši model, bodisi novejši. Kot prvo glejte, da ima vaš avto alarm. Zakaj? Meni so kakšno leto nazaj hoteli vlomiti v moj avtomobil, ampak jih je alarm še kako prestrašil, da niso niti malo prišli blizu njihovega cilja! To je prvo res pomembno, da imaš. Potem je tudi tukaj stikalo za blokado motorja, mehanska blokada menjalnika in volana.

Potem tudi, če imate le opcijo, seveda nimajo te opcije vsi da parkirate avtomobil na mestu, pred svojo garažo in da imate luč na senzor, ampak to je res bolj mišljeno za tiste, ki imajo svoje hiše ali kakšni dvojčki in podobno, kakšnemu, ki pa je doma v bloku pa žal to ni opcija. Čim bolj zavarujte svoj avtomobil, kajti kradljivcev je polno. Včasih sem recimo sama s partnerjem živela v bloku in tam pa so bili smotani ljudje, ker so ti delali rise na avtu.

Kar tako za brezveze, ker jim je očitno dolgčas in so ljubosumni, če imaš kakšen boljši avto. Enkrat so mi tudi tole zunanje voznikovo ogledalo zlamali. Mislim ne razumem, preprosto ne razumem ljudi, ki to počnejo. Takšni bi morali dobiti konkretne sankcije, da bi začeli cenit stvari in da ne bi več uničevali lastnine drugim! Ampak to se žal nikoli ne bo zgodilo.