Najbrž smo že vsi slišali za tisto zgodbo, ko si ženska zvečer pobrije noge, zjutraj pa z grozo ugotovi, da noge niso več svileno gladke, kot so bile prejšnji večer. Zgodba ni čisto nič iz trte izvita, ampak je na žalost popolnoma resnična. Britje je resda hitro, vendar pa je velika verjetnost, da se med britjem urežemo, voskanje pa hudičevo boli. Malo je takih srečnic, ki z dlačicami nimajo pretirano velikih težav, moških, ki nimajo težav z dlakami pa najbrž sploh ni.

 

Ena, dva, tri in nadležnih dlačic več ni

V času poletja, ko so na sporedu kratke hlače in oblekice se nam zdi, da nadležne dlačice rastejo še hitreje. Da bi nam prikrajšali tegobe zaradi britja, so pri Philipsu, v sodelovanju z dermatologi, razvili aparat IPL za odstranjevanje dlak. Aparat Philips Lumea Prestige je njihov najbolj zmogljiv pripomoček za trajnejše odstranjevanje dlačic. Lumea aparat zmanjša poraščenost že po 3 tretmajih, učinkovitost pa je odvisna tudi od gostote in barve dlačic ter tena kože, zato so rezultati posameznic ali posameznikov različni. In ne le, da se z lumea aparatom znebite nadležnih dlačic, odstranite jih lahko kar v udobju svojega doma! Odstranjevanje dlačic ni bilo še nikoli tako enostavno, hitro in učinkovito.

Philips Lumea Prestige

 

Je IPL tehnologija primerna za vse tipe kože?

Večinoma. Lumea aparat je zelo učinkovit na različnih tipih kože in barvi dlačic. Večji kot je kontrast med tenom in barvo dlačic, večji je učinek. Lumea je primerna za naravne temno blond, rjave in črne dlačice ter pri zelo svetlem do temno rjavem tenu kože. Neučinkovita je le pri odstranjevanju dlak, ki so bele oziroma sive, svetlo blond ali rdeče barve, ker imajo prenizko vsebnost melanina in pri posameznikih z izjemno temno poltjo, saj njihova koža vsebuje preveč melanina.

Primerni tipi kože

Primerni tipi dlačic

 

Je Lumea varna, preprosta in hitra?

Philips Lumea Prestige je aparat, ki je varen in enostaven za uporabo, zato je primeren prav za vsako uporabnico in vsakega uporabnika. Ima samodejni način predlaganja nastavitve za različne kožne odtenke in s tem omogoča brezskrbno uporabo. Uporabo pa olajšajo tudi nastavki različnih velikosti. Nastavek z velikostjo okenca 2cm2 omogoča preprosto odstranjevanje dlačic na obrazu, nastavka za pazduhe in bikini predel sta velika 3cm2 in večji nastavek, s 4cm2 je primeren za dele telesa, kot so noge, roke in trebuh. Različne velikosti nastavkov nam tako omogočajo hitrejše in lažje odstranjevanje dlačic. Tako za obe nogi od gležnjev do kolen potrebujemo zgolj dobrih 8 minut, za obraz, pazduhe ali bikini pa zgolj slabi dve minuti. Le kdo si ne želi, da tako hitro in preprosto nadležnih dlačic več ni? 

 

Lumea izkušnja – uporaba po korakih

  1. Korak: Pred odstranjevanjem dlak je potrebno posamezni predel najprej pobriti, saj mora svetloba, ki prihaja iz IPL aparata, čim bolj učinkovito in neposredno dosegati korenino dlačice, ne pa same dlačice.
  2. Korak: Sami ali s pomočjo senzorja SmartSkin nastavite jakost.
  3. Korak: Okence nastavka prislonite na izbrani predel, počakajte da zasveti lučka, ki opozori, da je aparat pripravljen za uporabo. Samo še pritisk na gumb za blisk in že ste bližje gladki koži.

Korak: IPL aparat počasi premikajte po pobritem izbranem predelu po navodilih s prejšnjega koraka. Istega mesta ne osvetljujte večkrat.