Dobra spletna trgovina je tista, ki uporabnikom zagotavlja enostaven in prijeten nakupni proces. Nekaj ključnih lastnosti, ki jih mora imeti dobra spletna trgovina, so: intuitivna navigacija – uporabnikom mora biti enostavno najti tisto, kar iščejo, s pomočjo jasne in pregledne strukture spletne strani. Kvalitetne slike in opisi izdelkov- slikam in opisom izdelkov mora biti zagotovljena visoka kvaliteta, da uporabnikom zagotavljajo jasno predstavo o izdelku.

Različne možnosti plačila -spletna trgovina mora uporabnikom omogočiti različne možnosti plačila, kot so kreditne kartice, PayPal, plačilo po povzetju, itd. Potem tudi možnosti dostave – trgovina mora uporabnikom omogočiti različne možnosti dostave, kot so pošiljanje po pošti, dostava na dom, osebni prevzemi itd. Učinkovit in hiter odziv na uporabniške zahteve – mora imeti učinkovit sistem za podporo uporabnikom, ki omogoča hiter odziv na uporabniške zahteve in vprašanja.

Varnost – uporabnikom mora zagotavljati visoko raven varnosti za varovanje osebnih podatkov in transakcij. Ugodnosti in spodbude – lahko ponuja ugodnosti in spodbude za uporabnike, kot so popusti, promocije, darilne kartice itd. Povratne informacije in ocene kupcev – omogočiti mora povratne informacije in ocene kupcev, ki pomagajo drugim uporabnikom pri odločanju o nakupu.

Vse te lastnosti zagotavljajo, da je spletna trgovina učinkovita in zanesljiva ter zagotavlja dobro uporabniško izkušnjo za kupce.