Kakšna je razlika med visoko in nizko cenovnimi avtosedeži? Koliko ste odšteli za izbran avtosedež? Ali pa, koliko ste pripravljeni odšteti za avtosedež, v kolikor ga kupujete?

Zelo pomembno je, kaj od avtosedeža pričakujemo. Namreč, otroški avtosedeži so si zelo različni, čeravno je funkcija vseh njih praviloma enaka in sicer, da poskrbi za varno ožnjo otroka v avtomobilu. Pa vendar, glede na cenovne razlike, predvidevamo, da so še posredi druge stvari, ki ločijo medsebojno sedeže. Najverjetneje po lastnostih avtosedeža.

Povezana slika

In, če primerjamo cenovno, bodisi gledamo ponudbo na spletu ali v fizični trgovini, bomo seveda ugotovili, da so zelo različni. Že samo na pogled bomo lahko mogoče ocenili, zakaj je določen sedež toliko dražji ali cenejši od drugega. Če nismo prepričani, pa se obrnemo na prodajalca in nam bo ta znal pojasniti bistvene razlike med avtosedeži.

Ni nujno, da s nizkocenovni otroški avtosedeži toliko slabši od visoko cenovnih. Lahko, da nudijo enako mero varnosti, pa vendar se razlikujejo tudi po drugih stvareh. Recimo, določen sedež je lahko iz enega materiala, ki ni tako drag in tako to vpliva na ceno celotnega sedeža, medtem, ko pa drug iz zelo kakovostnega materiala, ki seveda vpliva na udobnost in boljše počutje otroka v njem. Mogoče se nam zdijo določene lastnosti nepomembne, pa žal niso, ker so lahko bistvenega pomena. Tudi zato, ker je avtosedeža odvisno, kako rad se bo otrok vozil v njem. Če mu ne nudi dovoljšne udobnosti, obstaja možnost, da bo med vožnjo nejevolje. Tudi nam najverjetneje ne odgovarja neudobna vožnja, kaj ne? Sploh neučakani otroci, katerim hitro postane dolgčas so občutljivi na udobnost.

In veliko drugih lastnosti je še, ki bodo vplivale na to, v kateri razred bo sodil določen sedež, visoke kakovosti ali nizkocenovni. Vsekakor, pa se bomo potrudili, da za določeno vsoto denarja najdemo največ kar lahko.